Contact opnemen
Inschrijving in 2 stappen:
Stap 1: Schrijf je in d.m.v. de intake
Stap 2: Ontvang een uitnodiging per mail voor het het online kennismakingsgesprek
Vragen?
Arold Langeveld
+31642134333
Whatsapp
arold@svpc.nl
Docent spreken?
Carmen Dries
+31630475972
Whatsapp
carmen@svpc.nl
Contact
FAQ
De intake bestaat uit:
- het invullen van de intakevragen op INTAKE en
- een online kennismaking waarvoor je daarna wordt uitgenodigd
Wat zijn de toelatingsvoorwaarden?
Behalve een HBO denkniveau is het belangrijk dat je na je opleiding ook werkelijk iets gaat doen met wat je geleerd hebt. De toepasbaarheid in jouw professionele omgeving doet ertoe. Ook kijken we naar in hoeverre je bereid bent naar jezelf te kijken en open staat voor een andere manier van coachen dan je misschien al gewend bent.
Hoe groot zijn de groepen?
Dat ligt er aan. We krijgen meer aanmeldingen dan we kunnen plaatsen. Per leergang wordt er een groep geformeerd van mensen die qua achtergrond, ervaring en persoonlijkheid zo divers is dat er goed op elkaar te oefenen is. Een groep bestaat daarom uit tussen de 10 en 14 deelnemers.
Wat voor mensen doen de opleiding?
Heel verschillend qua achtergrond. Denk aan communicatieadviseurs, coaches, docenten, dagvoorzitters, speechschrijvers, PowerPoint-experts, HR-professionals, managers, logopedisten, zangdocenten, trainingsacteurs, etc. Wat ze gemeen hebben is dat ze met mensen (gaan) werken die (zich) presenteren en daar begeleiding bij nodig hebben.
Kan ik met de opleiding ook groepstrainingen geven?
Zeker! De inzichten en de ervaring die je opdoet in de Opleiding tot Presentatiecoach zijn heel goed bruikbaar in het werken met groepen. Een groep bestaat uit individuen. De methode die je leert is daarom heel geschikt voor wanneer je presentatietrainingen wilt gaan geven. Als je echter ook nog de 4-daagse Masterclassmodule Opleiding tot Presentatietrainer volgt, zul je met veel zelfvertrouwen, kennis en kunde groepstrainingen kunnen ontwerpen en geven aan groepen die beter willen leren presenteren.
Is deze opleiding vooral bedoeld voor zelfstandigen of ook voor mensen in vaste dienst?
We hebben in de afgelopen jaren tientallen mensen opgeleid die door hun werkgever gevraagd waren deze opleiding te volgen. Zo haalde het bedrijf kennis en ervaring in huis waarmee iedere werknemer in het bedrijf zijn voordeel mee kon doen. We weten van mensen die na de opleiding binnen hun werkomgeving een nieuwe functie hebben gecreeerd … die van presentatiecoach!
Hoe zwaar is de studiebelasting?
De tussentijdse opdrachten zijn vooral bedoeld om ervaring op te doen. Je zal al meteen na dag 2 worden gevraagd om mensen te gaan coachen in de stappen die je dan al geleerd hebt. De deelnemers ervaren de tussentijdse opdrachten als leuk en interessant. Niet als zwaar.
Ik wil leren presentatiecoachen maar zelf ook beter leren presenteren. Gaat dat samen?
Ja, dat gaat prima samen. Het is niet het primaire doel maar wel een niet te voorkomen bij-effect dat je zelf ook met veel meer ontspanning en spreekkracht zal leren presenteren. Dat komt omdat we op alle dagen op elkaar oefenen. Als presentatiecoach en als spreker. Jouw persoonlijke ontwikkeling als spreker gaat eigenlijk vanzelf omdat je vaak zichtbaar zal zijn en vaak zal worden gecoacht. De coachmethode is daardoor door jou ook ervaren en doorleefd vanuit de sprekerspositie. Niet onbelangrijk!
Hoe zit het met de Masterclasses? Zijn die verplicht?
Vanaf 2020 zitten alle Masterclasses standaard in de jaaropleiding.
De Masterclasses stellen je in staat om je vaardigheden te verdiepen. Je kunt ieder jaar opnieuw kijken of er nieuwe Masterclasses worden aangeboden die je interessant vind om je kennis en ervaring mee op peil te houden.
Hoe is de markt voor presentatiecoaches?
In ieder bedrijf wordt gepresenteerd. Zowel intern als extern. En heel veel mensen hebben er moeite mee. Ook zien we dat bedrijven steeds meer kiezen voor een individuele persoonlijke aanpak dan een algemene tips & trucs training voor de hele afdeling. Het rendement is simpelweg groter wanneer er wordt gewerkt aan iemands persoonlijke struikelblok en spreekkracht. Omdat het resultaat van presentatiecoaching heel zichtbaar is, is er een veel lagere drempel dan voor bijvoorbeeld gewone coaches zonder specialisatie.
Kan ik de opleidingskosten als bedrijfskosten opvoeren voor de belasting?
Ja zeker, voor zelfstandigen, ondernemers en bedrijven is dat het geval. Wanneer je na de opleiding actief aan de slag gaat met het presentatiecoachen of -trainen van klanten kun je de kosten aftrekken en de btw terugvorderen. Particulieren kunnen wanneer ze binnen een jaar na de opleiding een btw-nummer aanvragen de kosten met terugwerkende kracht opvoeren.
Kan ik de opleidingskosten gespreid betalen?
ZZP’ers en particulieren kunnen gebruik maken van een gunstige regeling om de kosten te spreiden. Geen enkel probleem.
Moet ik me voorbereiden voor de opleiding?
Nee hoor. Na de intakeprocedure hoef je niets meer te doen. Wel is het handig om te checken of je laptop of computer over video en geluid met microfoon) beschikt zodat je kunt deelnemen aan de online meetings tussen de opleidingsdagen.
School voor Presentatiecoaching
1e Polderweg 4
3563MC Utrecht
+31(0)642134333
Whatsapp
Deel je ervaring op Springest!
Inloggen voor deelnemersCopyright 2024 School voor Presentatiecoaching | Algemene voorwaarden
+31 6 42134333 | info@svpc.nl