Masterclasses verdiepen, inspireren en maken je nóg beter!

Masterclasses

In het najaar kun je ter verdieping meedoen aan de Masterclasses. Door deelname aan het Masterclass-programma kun je het Certificaat Professioneel Presentatiecoach behalen. In het programma komt o.a. Stem, Storytelling, PowerPoint, Presentatietrainen van groepen,  Camerapresentatie en Lichaamstaal aan bod. Ook deze dagen worden verzorgd door top-professionals binnen hun vakgebied.

Zie hier de overzichtelijke agenda van het aanbod in 2019


Lichaamstaal
4 november 2019

Docent: Denise Dechamps

We communiceren de hele dag met familie, vrienden, collega’s, (potentiële) klanten, vreemden en met onszelf. In een gesprek bestaat onze communicatie voor minimaal 60% uit non-verbale signalen. Lichaamstaal in onze communicatie staat centraal in deze interactieve, science-based Masterclass o.l.v. specialist Denise Dechamps. We kijken naar de lichaamstaal van je coachee en hoe je deze positief kunt beïnvloeden. Maar ook zul je tot inzicht komen over je eigen non-verbale communicatie als coach en de invloed daarvan op je coachee en/of de deelnemers aan je training.


Coaching bij camerapresentatie
11 november 2019
Docent: Roeland Kooijmans

Voor veel mensen is presenteren voor publiek een enorme hobbel, die met zorgvuldige training, coaching en veel geduld te overwinnen is. Presenteren op camera stelt nóg hogere eisen aan de spreker. Zaal en publiek zijn gereduceerd tot een locatie en een camera, zonder contact met toehoorders en zonder hun feedback. In deze Masterclass is er ook aandacht voor hoe je een collega of client ondersteunt die een webinar gaat geven. Je leert praktische technieken waarmee je een presentator voor een camera naturel, overtuigend en professioneel kunt laten optreden. Dat gebeurt door elkaar te cameracoachen en zelf voor de camera te spreken.


PowerPoint
18 november 2019

Docent: Sander Reijn – Presentatie-architect

Vaak zijn PowerPoints een stortvloed aan data en feiten zonder emotie of verhaal. Een overzicht van de omzet, het aantal projecten, de planning voor de komende periode, een status update of een nieuw plan. Als presentatiecoach kun je dan het verschil maken door een een PowerPoint op te zetten of om een bestaande presentatie te verbeteren. Dat vereist dat je zodanig vertrouwd bent met het programma dat je de mogelijkheden kent om PowerPoint op een effectieve, aantrekkelijke en boeiende manier in te zetten.

  • Wanneer is PowerPoint van toegevoegde waarde?
  • Hoe maak je een PowerPoint die wel boeit?
  • Hoe bouw je een PowerPoint ‘snel’ om tot een visueel sterke presentatie.
  • Hoe zorg je ervoor dat visuele boodschappen blijven hangen?

We beperken de technische PowerPoint kennis tot een aantal elementaire vaardigheden die je direct kunt gebruiken. Geen voorkennis vereist, wel zelf een laptop met PowerPoint meenemen.


Stem- en Lichaamsbewustzijn
27 november 2019

Docent: Chantal Goossens

De stem is een krachtig instrument om af te stemmen op de ander. Je leert stem, adem en lichaam te gebruiken voor bevrijding van spanning. In deze workshop staat het volgende centraal:

– Hoe klink ik zelf als coach? Wat is het effect van mijn stemgebruik en lichaamstaal op de coachee?
– Hoe kom ik bij mijn natuurlijke stemgeluid en lichaamshouding?
– De presentatiekracht van de vrije stem en het vrije lichaam.
– Wat zijn hoor- en zichtbare ‘obstakels’ van jouw coachee en hoe kan je die ‘gebruiken’?
– We coachen elkaar in stemgebruik en lichaamshouding. Zo leer je tijdens deze Masterclass je mogelijkheden kennen om de stem en het lichaam als ingang te gebruiken. Stem- en lichaamstraining is vooral ‘doen’; zelf voelen en ervaren.


Storytelling; de persoonlijke werkelijkheid als verhaal
2 december 2019

Docent: Mieke Bouma

Een goed verteld – persoonlijk – verhaal is de meest krachtige manier om de hoofden en de harten van je publiek te raken. Het is de beste manier om verbinding te maken en geloofwaardig te zijn. Op inspirerende wijze helpt Mieke je hoe je kernachtige en wezenlijke verhalen kunt opdiepen en die zo kunt componeren dat je je punt maakt en je belofte waarmaakt. Leer hoe je van saaie feiten en obligate data een waarachtig verhaal met een wezenlijke kernboodschap maakt, een verhaal dat raakt. In deze Masterclass maak je kennis met de basisprincipes van storytelling en krijg je tips hoe je jouw coachee kunt inspireren om zijn unieke verhaal te vertellen.


Hoe train ik een groep?
10 december 2019

Docent: Marit Weiss

Nu je aan de slag gaat als 1-op-1 Presentatiecoach is de kans groot dat je ook zal worden gevraagd om meerdere mensen tegelijk te coachen. Vanaf 5 deelnemers zou je dat ‘trainen’ kunnen noemen. Het geven van een groepstraining vraagt om andere vaardigheden, kwaliteiten en inzichten. In deze Masterclass worden deze algemene trainersvaardigheden besproken, onderzocht en geoefend. Je leert o.a. hoe je een training ontwerpt, veiligheid creëert, de deelnemers centraal stelt en hoe je als trainer niet meer geeft dan je te bieden hebt. Moeiteloze energie, inspiratie en creativiteit voor de deelnemer ontstaat wanneer de trainer deze waardes eerst aan zichzelf gunt.
Aan deze Masterclass kun je ook deelnemen als je nog niets anders bij de School voor Presentatiecoaching hebt gevolgd.
Voor wie zich het specifieke vak van presentatietrainer wil toe-eigenen is er de Opleiding tot Presentatietrainer, bestaande uit 4 dagen met tussentijdse opdrachten.


Verdiepingsdag; presentatiecoachen en zélf presenteren
16 december 2019
Docenten: Arold Langeveld

Louis van Gaal was zelf geen geweldige voetballer. Maar wel een begenadigd coach! Hoe zit dat eigenlijk? Moet je zelf ‘perfect’ kunnen presenteren wanneer je als presentatiecoach anderen daarin bijstaat? Nee, zeker niet. Maar omdat het van belang is dat je zelf hebt doorleefd waar je cliënten tegenaan lopen, is het goed om te onderzoeken wat er met jou zelf gebeurt wanneer je presenteert. Daarom zullen we in deze Masterclass een verdiepingsslag slaan in een kleine groep m.b.t presentatiecoachen én zelf presenteren. Dus ook jouw eigen spreekstijl wordt onder de loep gelegd. Zorgvuldig bekijken we  hoe ook jij zelf met meer spreekkracht en ontspanning voor een groep zou kunnen staan. Ook heel handig in het licht van jouw persoonlijke marketing. Als jij jezelf onstspannen en authentiek kunt presenteren, zullen klanten sneller met jou in zee gaan als presentatiecoach of -trainer. Een perfecte Masterclass om al je kennis van de lenteleergang te verdiepen zodat je met meer diepgang, inzicht en zelfvertrouwen verder kunt als presentatiecoach.


Supervisie op jouw coachstijl (voor certificering)
19 en 20 december 2019

Docent: Arold Langeveld en Roeland Kooijmans
Maximaal 2 x 6 personen

‘Supervisie op jouw coachstijl’ is het slotstuk van jouw opleiding tot Professioneel Presentatiecoach. In een 1-op-1 sessie met je eigen coachee zal je presentatiecoachen op basis van wat je geleerd hebt in de 6-daagse opleiding en in de overige masterclasses. Docenten Arold Langeveld en Roeland Kooijmans begeleiden je hierbij om heel helder te krijgen wat jouw talent en kracht is als presentatiecoach. Ook wordt er gekeken naar  jouw eventuele valkuil en onderzocht hoe je kunt voorkomen daar in te stappen. Bij goed gevolg ontvang je op de dag zelf het certificaat Professioneel Presentatiecoach.


Verdiepingsworkshops voor gecertificeerden


Speciaal voor wie zich middels de Opleiding tot Professioneel Presentatiecoach en het Masterclassprogramma heeft gecertificeerd zijn er workshops om blijvend te kunnen professionaliseren.

Presentatiecoaching bij Spreektrauma
Datum wordt later bekendgemaakt

Docent: Arold Langeveld

Spreektrauma
Spreektrauma gaat over ernstige spreekangst als gevolg van een pijnlijke ervaring met spreken in het openbaar. Een publiekelijke black out, een aanval van hyperventilatie, weglopend publiek of een ondraaglijke spanning waardoor de presentatie moest worden afgebroken? De kern is hetzelfde; een intens gevoel van ‘er alleen voor staan’. Ultieme afgescheidenheid, machteloosheid en de afwezigheid van veilige geborgenheid bij zichzelf. Bevrijding begint met de erkenning en acceptatie van de gebeurtenis en het creëren van een veilige ervaring met spreken om de angst te vervangen voor vertrouwen.
Hoe begeleid je als presentatiecoach een coachee met spreektrauma?
De aanpak bestaat uit een combinatie van werkvormen. Positieve herbeleving van de situatie d.m.v. visualisatie en het laten doorzien van daar ontstane overtuigingen over zichzelf. Door af te sluiten met een nieuwe spreekbeleving komt alles samen. Een ervaring waarbij moeiteloos en van-zelf-sprekend wordt gesproken. Zonder te denken; moeiteloos, ontspannen en vrij.

Alle informatie over de workshop ‘Presentatiecoaching bij Spreektrauma’

MASTERCLASSES

Tijd

10:00 uur tot 16:30 uur

Locatie

Fort aan de Klop in Utrecht

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Investering

– Een losse Masterclass inclusief studiemateriaal, lunch, koffie, thee e.d. € 475 excl. btw

– Het Masterclassprogramma om het certificaat te kunnen behalen bestaat uit minimaal 4 Masterclasses van een hele dag en de Supervisiesessie aan het eind.

 4 Masterclasses: € 1.895 excl. btw (plus Supervisiesessie: 75 PE-punten)

 5 Masterclasses:  € 2.365 excl. btw (plus Supervisiesessie: 81 PE-punten)

– 6 Masterclasses € 2.825 excl. btw (plus Supervisiesessie: 87 PE-punten)

– 7 Masterclasses € 3.295 excl. btw (plus Supervisiesessie: 93 PE-punten)

– Supervisiesessie € 240 excl. btw

– Het complete najaar-aanbod ná de 6-daagse lenteleergang in 2019 bestaat uit de 4-daagse Opleiding tot Presentatietrainer, 6 Masterclasses en de Supervisie-sessie, inclusief studiemateriaal, lunch, koffie, thee e.d.  € 4.940 excl. btw

Gespreide betaling voor ZZP’ers is mogelijk.

Copyright 2019 School voor Presentatiecoaching | Algemene voorwaarden