Masterclasses verdiepen, inspireren en maken je nóg beter!

Masterclasses

Na de zomer neem je ter verdieping deel aan de Masterclasses en als je daarvoor kiest aan de 4 dagen tot Presentatietrainer. Door deelname aan het Masterclass-programma kun je het Certificaat Professioneel Presentatiecoach behalen. In het programma komt o.a. Stem en Lichaamsbewustzijn, Storytelling, PowerPoint en Coaching bij Camerapresentatie en Mediatraining en de Kracht van Verbeelding aan bod. Ook deze dagen worden verzorgd door top-professionals binnen hun vakgebied.

Klik hier voor de overzichtelijke agenda van het opleidingsaanbod


PowerPoint
3 november 2023
Docent: Sander Reijn – Presentatie-architect

Vaak zijn PowerPoints een stortvloed aan data en feiten zonder emotie of verhaal. Een overzicht van de omzet, het aantal projecten, de planning voor de komende periode, een status update of een nieuw plan. Als presentatiecoach kun je dan het verschil maken door je de spreker te begeleiden bij het bouwen van PowerPoint of door een bestaande presentatie te verbeteren. Dat vereist dat je zodanig vertrouwd bent met het programma dat je de mogelijkheden kent om PowerPoint op een effectieve, aantrekkelijke en boeiende manier in te zetten.

  • Wanneer is PowerPoint van toegevoegde waarde?
  • Hoe maak je een PowerPoint die wel boeit?
  • Hoe bouw je een PowerPoint ‘snel’ om tot een visueel sterke presentatie.
  • Hoe zorg je ervoor dat visuele boodschappen blijven hangen?

We beperken de technische PowerPoint kennis tot een aantal elementaire vaardigheden die je direct kunt gebruiken. Geen voorkennis vereist, wel zelf een laptop met PowerPoint meenemen.


Stem- en Lichaamsbewustzijn
17 november 2023
Docent: Chantal Goossens

De stem is een krachtig instrument om af te stemmen op de ander. Je leert stem, adem en lichaam te gebruiken voor bevrijding van spanning. In deze workshop staat het volgende centraal:

– Hoe klink ik zelf als coach? Wat is het effect van mijn stemgebruik en lichaamstaal op de coachee?
– Hoe kom ik bij mijn natuurlijke stemgeluid en lichaamshouding?
– De presentatiekracht van de vrije stem en het vrije lichaam.
– Wat zijn hoor- en zichtbare ‘obstakels’ van jouw coachee en hoe kun je die ‘gebruiken’?
– We coachen elkaar in stemgebruik en lichaamshouding. Zo leer je tijdens deze Masterclass je mogelijkheden kennen om de stem en het lichaam als ingang te gebruiken. Stem- en lichaamstraining is vooral ‘doen’; zelf voelen en ervaren.


Storytelling; de persoonlijke werkelijkheid als verhaal
1 december 2023
Docent: Mieke Bouma

Een goed verteld – persoonlijk – verhaal is de meest krachtige manier om de hoofden en de harten van je publiek te raken. Het is de beste manier om verbinding te maken en geloofwaardig te zijn. Op inspirerende wijze helpt Mieke je hoe je kernachtige en wezenlijke verhalen kunt opdiepen en die zo kunt componeren dat je je punt maakt en je belofte waarmaakt. Leer hoe je van saaie feiten en obligate data een waarachtig verhaal met een wezenlijke kernboodschap maakt, een verhaal dat raakt. In deze Masterclass maak je kennis met de basisprincipes van storytelling en krijg je tips hoe je jouw coachee kunt inspireren om zijn unieke verhaal te vertellen.


Cameracoaching en Mediatraining
8 december 2023
Docent: Roeland Kooijmans

Voor een sterk optreden op televisie, internet of radio is congruentie doorslaggevend. Een goed huwelijk tussen de spreker en de boodschap is de basis om geloofwaardig te kunnen zijn. Zodat wát er wordt gezegd, past bij hoé het wordt gezegd. Want juist die samenhang zorgt ervoor dat niets afleidt van wat de spreker wil overdragen. Zodat het publiek moeiteloos aandacht kan en wíl hebben voor de inhoud van het verhaal. Als presentatiecoach en/ of mediatrainer wil je dat de woorden van je spreker zijn toegeëigend, belichaamd en ‘van-zelf-spreken’. Dan ontstaat er een onontkoombare verbinding van de toehoorder met de spreker. In deze masterclass leer je van Roeland Kooijmans, mediatrainer en ex-televisiepresentator, hoe je jouw spreker écht kunt laten aansluiten bij wat hij te vertellen heeft. Zodat je de boodschap van jouw client ontspannen en met moeiteloze overtuiging over het voetlicht kunt laten komen.


De kracht van verbeelding
15 maart 202
Docent: Arie Rustenburg

Dit is een facultatieve masterclass die niet tot het programma van de jaarleergang behoort.

In jouw praktijk als presentatiecoach zal je merken dat niet al jouw cliënten last hebben van spreekangst of ongezonde spanning. Als je coachee vrij, professioneel en ontspannen spreekt, vraag jij je misschien af: waar zouden we nog aan kunnen werken? Voor het antwoord op die vraag is de masterclass ‘De kracht van de verbeelding’ ontwikkeld. Hoe coach je een spreker naar zijn unieke verhaal mét gebruik van zijn verbeeldingskracht, om het verhaal en de kernboodschap nog beter over het voetlicht te brengen? Natuurlijk, je kunt foto’s, video of een object laten zien maar zou je de luisteraar ook kunnen meekrijgen in jouw verhaal op basis van alleen het gesproken woord?  Op zo’n aantrekkelijke wijze dat zij ook zien, wat jij voor je ziet? Dat ze ook voelen wat jij voelt? Dat ze ook horen wat jij hoort? Arie Rustenburg neemt je mee in de verschillende manieren om jouw eigen verbeeldingskracht sterker te maken én hoe je dit ook kunt overbrengen op jouw coachee! In deze praktische masterclass ga je vooral leren door te doen en te ervaren.


Meld je aan!


MASTERCLASSES

Tijd 10:00 uur tot 16:30 uur

Locatie Fort aan de Klop in Utrecht

Investering
– Een losse Masterclass inclusief studiemateriaal, lunch, koffie, thee e.d. € 450 excl. btw
Copyright 2023 School voor Presentatiecoaching | Algemene voorwaarden

+31 6 42134333 |  info@svpc.nl