Masterclasses verdiepen, inspireren en maken je nóg beter!

Masterclasses

In het najaar neem je ter verdieping deel aan de Masterclasses en/of aan de 4 dagen tot Presentatietrainer. Door deelname aan het Masterclass-programma kun je het Certificaat Professioneel Presentatiecoach behalen. In het programma komt o.a. Stem en Lichaamsbewustzijn, Storytelling, PowerPoint, en Coaching bij Camerapresentatie aan bod. Ook deze dagen worden verzorgd door top-professionals binnen hun vakgebied.

Klik hier voor de overzichtelijke agenda van het aanbod in 2021


Online Presentatiecoachen en -Trainen
12 november 2021
Docent: Tessa van Grafhorst

Online presenteren is een vaardigheid die sinds 2020 niet meer weg te denken is uit ons (werkende) leven en stelt nóg hogere eisen aan de spreker. Zaal en publiek zijn gereduceerd tot een plat, koud scherm. Het ontbreken van het échte contact met toehoorders vraagt om specifieke inzichten en vaardigheden om spreekkracht niet verloren te laten gaan.
In deze masterclass gaan we in de ochtend aan de slag met het 1-op-1 presentatiecoachen online. Je leert hoe je met een individu via het scherm werkt aan zijn natuurlijke online spreek- en presentatiestijl. In de middag maken we de vertaalslag naar het werken met groepen online. Als je meerdere mensen tegelijkertijd wilt trainen in online presenteren, hoe draag je dan zorg voor de gehele groep in plaats van het individu?
Je leert praktische technieken waarmee je een spreker voor de webcam naturel, overtuigend en professioneel kunt laten optreden. Dat gebeurt door elkaar te coachen en zelf voor de webcamera te spreken.
Let op; het middagdeel over werken met groepen online heeft geen overlap met de 4daagse opleiding tot Presentatietrainer. Het behandelt puur de technieken en de ervaring hoe je online met groepen werkt die aan hun presentatieskills willen werken. Alles over trainersvaardigheden en het leren maken van presentatietrainingen leer je in die 4 dagen. Dit dagdeel is dus zowel los als ter aanvulling op de 4daagse tot Presentatietrainer te volgen.


Cameracoaching en Mediatraining
18 november 2021
Docent: Roeland Kooijmans

Voor een sterk optreden op televisie, internet of radio is congruentie doorslaggevend. Een goed huwelijk tussen de spreker en de boodschap is de basis om geloofwaardig te kunnen zijn. Zodat wát er wordt gezegd, past bij hoé het wordt gezegd. Want juist die samenhang zorgt ervoor dat niets afleidt van wat de spreker wil overdragen. Zodat het publiek moeiteloos aandacht kan en wíl hebben voor de inhoud van het verhaal. Als presentatiecoach en/ of mediatrainer wil je dat de woorden van je spreker zijn toegeëigend, belichaamd en ‘van-zelf-spreken’. Dan ontstaat er een onontkoombare verbinding van de toehoorder met de spreker. In deze masterclass leer je van Roeland Kooijmans, mediatrainer en ex-televisiepresentator, hoe je jouw spreker écht kunt laten aansluiten bij wat hij te vertellen heeft. Zodat je de boodschap van jouw client ontspannen en met moeiteloze overtuiging over het voetlicht kunt laten komen.


PowerPoint
25 november 2021
Docent: Sander Reijn – Presentatie-architect

Vaak zijn PowerPoints een stortvloed aan data en feiten zonder emotie of verhaal. Een overzicht van de omzet, het aantal projecten, de planning voor de komende periode, een status update of een nieuw plan. Als presentatiecoach kun je dan het verschil maken door een een PowerPoint op te zetten of om een bestaande presentatie te verbeteren. Dat vereist dat je zodanig vertrouwd bent met het programma dat je de mogelijkheden kent om PowerPoint op een effectieve, aantrekkelijke en boeiende manier in te zetten.

  • Wanneer is PowerPoint van toegevoegde waarde?
  • Hoe maak je een PowerPoint die wel boeit?
  • Hoe bouw je een PowerPoint ‘snel’ om tot een visueel sterke presentatie.
  • Hoe zorg je ervoor dat visuele boodschappen blijven hangen?

We beperken de technische PowerPoint kennis tot een aantal elementaire vaardigheden die je direct kunt gebruiken. Geen voorkennis vereist, wel zelf een laptop met PowerPoint meenemen.


Storytelling; de persoonlijke werkelijkheid als verhaal
3 december 2021
Docent: Mieke Bouma

Een goed verteld – persoonlijk – verhaal is de meest krachtige manier om de hoofden en de harten van je publiek te raken. Het is de beste manier om verbinding te maken en geloofwaardig te zijn. Op inspirerende wijze helpt Mieke je hoe je kernachtige en wezenlijke verhalen kunt opdiepen en die zo kunt componeren dat je je punt maakt en je belofte waarmaakt. Leer hoe je van saaie feiten en obligate data een waarachtig verhaal met een wezenlijke kernboodschap maakt, een verhaal dat raakt. In deze Masterclass maak je kennis met de basisprincipes van storytelling en krijg je tips hoe je jouw coachee kunt inspireren om zijn unieke verhaal te vertellen.


Stem- en Lichaamsbewustzijn
9 december 2021
Docent: Chantal Goossens

De stem is een krachtig instrument om af te stemmen op de ander. Je leert stem, adem en lichaam te gebruiken voor bevrijding van spanning. In deze workshop staat het volgende centraal:

– Hoe klink ik zelf als coach? Wat is het effect van mijn stemgebruik en lichaamstaal op de coachee?
– Hoe kom ik bij mijn natuurlijke stemgeluid en lichaamshouding?
– De presentatiekracht van de vrije stem en het vrije lichaam.
– Wat zijn hoor- en zichtbare ‘obstakels’ van jouw coachee en hoe kan je die ‘gebruiken’?
– We coachen elkaar in stemgebruik en lichaamshouding. Zo leer je tijdens deze Masterclass je mogelijkheden kennen om de stem en het lichaam als ingang te gebruiken. Stem- en lichaamstraining is vooral ‘doen’; zelf voelen en ervaren.


Supervisie op jouw coachstijl (voor certificering)
15 en 16 december 2021
Docent: Arold Langeveld en Roeland Kooijmans
Maximaal 2 x 6 personen

‘Supervisie op jouw coachstijl’ is het slotstuk van jouw opleiding tot Professioneel Presentatiecoach. In een 1-op-1 sessie met je eigen coachee zal je presentatiecoachen op basis van wat je geleerd hebt in de 6-daagse opleiding en in de overige masterclasses. De docenten begeleiden je hierbij om heel helder te krijgen wat jouw talent en kracht is als presentatiecoach. Ook wordt er gekeken naar  jouw eventuele valkuil en onderzocht hoe je kunt voorkomen daar in te stappen. Bij goed gevolg ontvang je op de dag zelf het certificaat Professioneel Presentatiecoach.


Van Coachdroom naar Droompraktijk
4 maart 2022
Docent: Divera van der Elst

Hoe start ik als presentatiecoach? Het is een spannende tijd, je staat aan de vooravond van je eigen coachpraktijk. Je hebt echt zin om te starten en toch is daar die twijfel. “Mag ik eigenlijk wel al geld vragen voor m’n werk? Ik ben nog maar net begonnen. Ben ik wel goed genoeg? Hoe onderscheid ik me van al die andere coaches?
Waar moet ik nou eigenlijk echt op letten en waar moet ik beginnen?”
Met doorleefde kennis en ervaring geeft deskundige Divera van der Elst antwoord op al deze vragen in deze nuttige masterclass voor startende coaches. Want om succesvol te zijn als coach moet je leren denken en doen als een ondernemer.
Aan de hand van drie pijlers krijg je een helder beeld van waar jij staat en wat jij nog nodig hebt om succesvol te kunnen zijn als coach. Naast veel praktische tips en aanwijzingen ga je naar naar huis met een concrete actie lijst die jou, stap voor stap, helpt om jouw droompraktijk neer te kunnen zetten. Deze masterclass is ideaal voor wie zijn Opleiding tot Presentatiecoach heeft afgerond en nu voor zichzelf wil beginnen.


Meld je aan!


MASTERCLASSES

Tijd

10:00 uur tot 16:30 uur

Locatie

Fort aan de Klop in Utrecht

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Investering

– Een losse Masterclass inclusief studiemateriaal, lunch, koffie, thee e.d. € 475 excl. btw

– Het Masterclassprogramma om het certificaat te kunnen behalen bestaat uit minimaal 4 Masterclasses van een hele dag en de Supervisiesessie aan het eind.

 4 Masterclasses: € 1.895 excl. btw (plus Supervisiesessie: 75 PE-punten)

 5 Masterclasses:  € 2.365 excl. btw (plus Supervisiesessie: 81 PE-punten)

– Supervisiesessie € 240 excl. btw 

Gespreide betaling over een heel kalenderjaar is mogelijk voor ZZP’ers.


Copyright 2021 School voor Presentatiecoaching | Algemene voorwaarden

+31 6 42134333 |  info@svpc.nl