Word presentatiecoach!
Persoonlijk, 1-op-1 begeleiden van sprekers werkt!


De vraag naar professionele presentatiecoaching en -training blijft toenemen. Er is steeds meer behoefte aan persoonsgerichte begeleiding bij presenteren als alternatief voor een  algemene tips & trucs aanpak. In de unieke Opleiding tot Professioneel Presentatiecoach & Presentatietrainer ontwikkel je vaardigheden die zijn gericht op het individueel coachen en groepstrainen in presenteren. Met inspirerende docenten oefen je methodes, werkvormen en technieken om sprekers in relatief korte tijd boeiend, professioneel en ontspannen te leren presenteren.

Voor wie
Deze opleiding is speciaal ontwikkeld voor mensen met coach- en trainambitie die hun aanbod willen uitbreiden met presentatiecoaching en/of training. Je kunt daarbij denken aan coaches, trainers en docenten maar ook logopedisten, speechschrijvers, trainingsacteurs, dagvoorzitters en beroepssprekers passen in dit profiel. Particulieren die voldoen aan de toelatingscriteria zijn natuurlijk ook welkom om zich te laten opleiden. Het vereiste niveau is HBO werk- en denkniveau.

Resultaat
De kennis en methodiek kun je direct toepassen in het coachen en trainen van sprekers. Als zelfstandige of bij het coachen van je collega’s binnen je organisatie. Je hebt geleerd om een spreker vanuit werkelijk contact bij te staan bij zijn presentatie-uitdaging. Door de opleiding beschik je over de benodigde tools, inzichten en ervaring om sprekers individueel of als groep ontspannen en professioneel te leren presenteren.

Aanpak
In deze praktijkgerichte opleiding staat ‘doen’ centraal. De theorie en inzichten die je ontvangt, worden veelvuldig geoefend en geïntegreerd. De psychologische kant van wat zichtbaarheid met iemand doet, wordt helder uitgelegd waarbij je ook gevraagd wordt naar jezelf te kijken. De beproefde 10-stappenmethode vormt de basis van de opleiding. Opdrachten en rollenspelen worden op individueel niveau zorgvuldig geanalyseerd. De deelnemers worden gestimuleerd elkaar regelmatig feedback te geven. Het interactieve karakter en het werken in kleine groepjes maakt deze opleiding persoonlijk, uitdagend en inspirerend. Als deelnemer word je gevraagd om, tussen de bijeenkomsten door, het geleerde in praktijk te brengen. De ervaringen hierbij worden besproken in de 3 online groepsbijeenkomsten. Tijdens de oefenmomenten vervul je zowel de rol van coach als van spreker. Video zal worden gebruikt om terug te kunnen kijken naar de geoefende praktijkoefeningen. De focus zal steeds liggen op het coachen van sprekers maar door de vele praktijkoefeningen zal je ook zelf natuurlijker, boeiender en vrijer leren presenteren. De opgedane kennis, techniek en inzichten die je zal gaan overdragen heb je daardoor eerst zelf doorleefd.

Opbouw
De jaaropleiding bestaat uit minimaal 10 of 14 dagen en 3 online bijeenkomsten. In de eerste 6 dagen leer je de basis van het vak met behulp van de unieke 10-stappenmethode voor presentatiecoaching. Je hebt dan genoeg kennis,  inzicht en oefening gehad om ervaring op te kunnen gaan doen door het vak 1-op-1 uit te oefenen. Daarna verdiep je je kennis en ervaring nog meer met minimaal 4 van de 5 Masterclasses aan het eind van het jaar. Vlak voor de Kerst kun je jouw leergang afsluiten met een Supervisiesessie om daarmee het Certificaat Professioneel Presentatiecoach te behalen. In januari en februari kun je verder leren in de unieke 4-daagse Opleiding tot Presentatietrainer om ook met groepen te kunnen werken.

Certificaat
Na afloop van het Masterclass-programma met 4 of 5 Masterclasses in het najaar, kun je het ‘certificaat ‘Professioneel Presentatiecoach’ behalen. Hiervoor dien je alle dagen aanwezig te zijn geweest, je opdrachten te hebben gedaan en je opleiding met succes te voltooien met een Supervisiesessie. Op het Certificaat Professioneel Presentatiecoach staan 75 tot 93 PE-uren (afhankelijk van het aantal Masterclasses dat je hebt gevolgd) vermeld die door de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO) aan de opleiding zijn toegekend. Met deze PE-uren kunnen NOBCO coaches hun continue ontwikkeling aantonen in een EIA assessmentprocedure, ter verkrijging van het certificaat van EMCC Foundation, Practitioner, Senior Practitioner of Master Coach. Meer informatie tref je aan op nobco.nl.


Programma

 • De essentie van presentatiecoaching
  – Zichtbaarheid en de psyche
  – Authenticiteit en geloofwaardigheid
  – Spanning; de oorzaak en het gevolg
  – Kwetsbaarheid als kracht
  – De 3 Energiecirkels
  – Feedback geven zonder oordeel
  – De 10-stappen methode voor presentatiecoaches en -trainers
 • Presentatiecoaching: techniek en methodes
  – Hoe bevrijd je iemand van spreek- en/of faalangst?
  – Hoe leer ik iemand Van-Zelf-Sprekend Presenteren?
  – Effectieve interventietechnieken
  – Werken aan stem, houding en lichaamstaal
 • Presentatiecoaching anno nu
  – Online presenteren
  – Online presentatiecoachen
  – Écht contact maken online
  – Praktische en technische tips
  – Do’s & don’ts online
 • Masterclassprogramma
  – (Online) presentatiecoachen van sprekers voor de camera.
  – Powerpoint. Hoe effectief in te zetten?
  – Storytelling; van informatie tot een verhaal
  – Stem- en lichaamsbewustzijn
  – Van Coachdroom tot Droompraktijk

Schrijf je in!


OPLEIDINGEN

Opleiding tot Gecertificeerd Presentatiecoach 2022:

19 en 20 mei/ 1 en 2 juni/23 en 24 juni/ 4 tot 5 Masterclasses eind 2022

Opleiding tot Gecertificeerd Presentatiecoach en Presentatietrainer 2022:

19 en 20 mei/ 1 en 2 juni/23 en 24 juni/ 4 tot 5 Masterclasses eind 2022/ Trainersdagen: 12, 13 27 jan. en 14 februari 2023

Supervisie voor certificering met 75 tot 93 Nobco PE-uren: 15 of 16 december 2021/ 22 of 23 december 2022

Tijd en studiebelasting
Dagen van 10:00 uur tot 16:30 uur, 3 online meetings en praktijkopdrachten 

Locatie
Fort aan de Klop in Utrecht

Groep
Maximaal 14 deelnemers

Investering

 • De 6-daagse Basisleergang tot Presentatiecoach bestaat uit de 6-daagse lente- of herfstleergang en 3 online meetings: €2.895 excl. 
 • De 10-daagse Opleiding tot Gecertificeerd Presentatiecoach bestaat uit de-6 daagse basisleergang, 3 online meetings en 4 Masterclasses: €4.695 excl. btw
 • De 10-daagse Opleiding tot Presentatiecoach en Presentatietrainer bestaat uit de 6- daagse basisleergang en de 4-daagse opleiding tot presentatietrainer: €4.695 excl. btw
 • De 14-daagse jaaropleiding tot professioneel Gecertificeerd Presentatiecoach & -Trainer bestaat uit: de 6-daagse basisleergang, de 4-daagse opleiding tot presentatietrainer, 3 online meetings en 4 Masterclasses: €6.495 excl. btw 
 • De complete jaaropleiding tot professioneel Gecertificeerd Presentatiecoach & -Trainer bestaat uit: de 6-daagse basisleergang, de 4-daagse opleiding tot presentatietrainer, 3 online meetings, 5 Masterclasses en de Supervisie: €7.155 excl. btw 
 • Supervisie voor certificering met Nobco PE-uren(halve dag): €240 excl. btw
 • Gespreide betaling over een heel kalenderjaar is mogelijk voor ZZP’ers

Nobco
De Opleiding tot Professioneel Presentatiecoach wordt door de Nobco met PE-uren gewaardeerd. Afhankelijk van het aantal Masterclasses dat je volgt, zijn dit er tussen de 75 en 93.

Overnachting
Door de gunstige centrale ligging in Utrecht is er groot aanbod van hotels en bed & breakfasts in de omgeving van de opleidingslocatie. Ook bij Fort aan de Klop zelf kun je overnachten. Informeer er naar via info@fortaandeklop.com

Intake
Een intake maakt deel uit van de toelatingsprocedure. Deze geschiedt middels het intake-formulier en een online kennismaking.

Subsidie
Voor deelnemers uit België is het mogelijk om gebruik te maken van de Belgische KMO-portefeuille met tot 30% subsidie. Neem contact op met ons kantoor om die optie te bespreken.

 

Échtheid is het vertrekpunt.
Voor de coach én de coachee!

Copyright 2021 School voor Presentatiecoaching | Algemene voorwaarden

+31 6 42134333 |  info@svpc.nl