Word presentatiecoach!
Persoonlijk, 1-op-1 begeleiden van sprekers werkt!


De vraag naar professionele presentatiecoaching blijft toenemen. Er is steeds meer behoefte aan persoonsgerichte begeleiding bij presenteren als alternatief voor een  algemene tips & trucs aanpak. In de unieke Opleiding tot Professioneel Presentatiecoach ontwikkel je vaardigheden die zijn gericht op persoonlijk coachen bij presenteren. Met inspirerende docenten oefen je methodes, werkvormen en technieken om sprekers in relatief korte tijd boeiend, professioneel en ontspannen te leren presenteren.

Voor wie

Deze opleiding is speciaal ontwikkeld voor mensen met coach- en trainambitie die hun aanbod willen uitbreiden met presentatiecoaching. Je kunt daarbij denken aan coaches, trainers en docenten maar ook leidinggevenden, hr-medewerkers, communicatie-adviseurs, trainingsacteurs, logopedisten, dagvoorzitters en presentatoren passen in dit profiel. Particulieren die voldoen aan de toelatingscriteria zijn natuurlijk ook welkom om zich te laten opleiden. Het vereiste niveau is HBO werk- en denkniveau.

Resultaat

De kennis en methodiek kun je direct toepassen in het coachen van sprekers. Als zelfstandige of bij het coachen van je collega’s binnen je organisatie. Je hebt geleerd om een spreker vanuit werkelijk contact bij te staan bij zijn presentatie-uitdaging. Door de opleiding beschik je over de benodigde tools, inzichten en ervaring om sprekers individueel of als groep ontspannen en professioneel te leren presenteren.

Aanpak

In deze praktijkgerichte opleiding staat ‘doen’ centraal. De theorie en inzichten die je ontvangt, worden veelvuldig geoefend en geïntegreerd. De psychologische kant van wat zichtbaarheid met iemand doet, wordt helder uitgelegd waarbij je ook gevraagd wordt naar jezelf te kijken. De beproefde 10-stappenmethode vormt de basis van de opleiding. Opdrachten en rollenspelen worden op individueel niveau zorgvuldig geanalyseerd. De deelnemers worden gestimuleerd elkaar regelmatig feedback te geven. Het interactieve karakter en het werken in kleine groepjes maakt deze opleiding persoonlijk, uitdagend en inspirerend. Als deelnemer word je gevraagd om, tussen de bijeenkomsten door, het geleerde in praktijk te brengen. De ervaringen hierbij worden besproken in de 3 online groepsbijeenkomsten. Tijdens de oefenmomenten vervul je zowel de rol van coach als van spreker. Video zal worden gebruikt om terug te kunnen kijken naar de geoefende praktijkoefeningen. De focus zal steeds liggen op het coachen van sprekers maar door de vele praktijkoefeningen zal je ook zelf natuurlijker, boeiender en vrijer leren presenteren. De opgedane kennis, techniek en inzichten die je zal gaan overdragen heb je daardoor eerst zelf doorleefd.

Voortgang

Na de 6-daagse Opleiding tot Professioneel Presentatiecoach kun je deelnemen aan de unieke 4-daagse Opleiding tot Presentatietrainer om ook zelfverzekerd te leren werken met groepen. Daarnaast biedt de School voor Presentatiecoaching elk jaar een vernieuwd Masterclass-programma aan om je kennis uit te breiden met specialisaties en je coach- en trainvaardigheden up-to-date te houden d.m.v. de nieuwste methodes en technieken. Ook worden er speciale verdiepingsworkshops aangeboden voor gecertificeerd presentatiecoaches.

Certificaat

Indien je de 6 dagen van de opleiding actief hebt deelgenomen en de tussentijdse praktijkopdrachten als voldoende zijn beoordeeld, ontvang je een bewijs van ‘Deelname Opleiding tot Presentatiecoach’. Na de 6-daagse opleiding kun je door deelname aan het Masterclass-programma in het najaar het ‘certificaat Professioneel Presentatiecoach’ behalen. Hiervoor dien je minimaal 4 masterclasses te volgen en je opleiding met succes te voltooien met een Supervisiesessie. Op het Certificaat Professioneel Presentatiecoach staan 75 tot 93 PE-uren (afhankelijk van het aantal Masterclasses dat je volgt) vermeld die door de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO) aan de opleiding zijn toegekend. Met deze PE-uren kunnen NOBCO coaches hun continue ontwikkeling aantonen in een EIA assessmentprocedure, ter verkrijging van het certificaat van EMCC Foundation, Practitioner, Senior Practitioner of Master Coach. Meer informatie tref je aan op nobco.nl.

Programma

 • De essentie van presentatiecoaching
  – Zichtbaarheid en de psyche
  – Authenticiteit en geloofwaardigheid
  – Spanning; de oorzaak en het gevolg
  – Kwetsbaarheid als kracht
  – De 3 Energiecirkels
  – Feedback geven zonder oordeel
  – De 10-stappen methode voor presentatiecoaches en -trainers
 • Presentatiecoaching: techniek en methodes
  – Hoe bevrijd je iemand van spreek- en/of faalangst?
  – Hoe leer ik iemand Van-Zelf-Sprekend Presenteren?
  – Effectieve interventietechnieken
  – Werken aan stem, houding en lichaamstaal
 • Inhoud en vormgeving
  – De kernboodschap, opbouw en structuur
  – Inhoud moeiteloos laten ‘toe-eigenen’
  – QandA-methode voor een natuurlijke spreekstijl
  – Effectief gebruik van audiovisuele middelen
 • De praktijk
  – Individueel presentatiecoachen en/of -trainen van groepen?
  – Hoe maak ik mezelf zichtbaar als presentatiecoach of -trainer?
  – Omgaan met cliënten en organisaties
  – Do’s & Don’ts in de praktijk
  – Blijven professionaliseren

DATA 6 DAAGSE OPLEIDING TOT PROFESSIONEEL PRESENTATIECOACH

Lenteleergang:
9 & 10 mei, 23  & 24 mei en 20 & 21 juni 2019
Aanmelding is gesloten; deze groep is vol. Data 2020 volgen in juni.

Herfstleergang:
5 & 6 september, 18 & 19 september en 3 & 4 oktober 2019
Doe nu de intake!

Duur

6 dagen van 10:00 uur tot 16:30 uur en 3 online meetings mbt de praktijkopdrachten

Locatie

Fort aan de Klop in Utrecht

Groep

Maximaal 16 deelnemers

Investering 2019

– De 6-daagse opleiding (3 x 2 dagen) en 3 online meetings incl. studiemateriaal, lunch, koffie, thee ed. €2.825 excl. btw.

– De 10-daagse leergang voor het certificaat Professioneel Presentatiecoach met 75 Nobco PE-uren bestaat uit de 6 daagse opleiding, 3 online meetings, 4 Masterclasses en de Supervisiesessie: € 4.945 excl. btw.

Het complete jaaraanbod 2019 voor het certificaat Professioneel Presentatiecoach & -Trainer met 93 Nobco PE-uren bestaat uit: de 6-daagse opleiding tot presentatiecoach, de 4-daagse opleiding tot presentatietrainer, 3 online meetings, 6 Masterclasses en de Supervisiesessie: € 7.695 excl. btw

Gespreide betaling voor ZZP’ers is mogelijk

OnlineSVPC
Nobco

De Opleiding tot Professioneel Presentatiecoach wordt door de Nobco erkend met maximaal 93 PE-uren.

Vragen?

Arold Langeveld: 06 421 34 333 arold@svpc.nl

of vul het contactformulier in

Overnachting

Door de gunstige centrale ligging in Utrecht is er groot aanbod van hotels en bed & breakfasts in de omgeving van de opleidingslocatie. Ook bij Fort aan de Klop zelf kun je overnachten. Informeer er naar via info@fortaandeklop.com

Intake

Een intake maakt deel uit van de toelatingsprocedure. Deze geschiedt middels het intake-formulier en een online kennismaking.

Échtheid is het vertrekpunt.
Voor de coach én de coachee!

Copyright 2019 School voor Presentatiecoaching | Algemene voorwaarden