De School voor Presentatiecoaching scoort gemiddeld een 9,4 op Springest!


Reacties

De opleiding presentatie coaching is een zeer professionele opleiding. In korte krachtige tijd leer je anderen te coachen bij hun presentaties. Daarnaast leer je ook nog eens veel over jezelf. Het oefenen en het plezier dat Arold en Roeland aan ons overgebracht hebben, maakten deze 6 dagen tot een feestje!
Monique Bastinck 

ee1f9dcc-8d4e-41a9-964e-d4dadfa558e1-original
Wat indruk op me maakte is de diepgang van deze zesdaagse. Het heeft op mij doorgewerkt op meerdere niveaus. Het was alsof de dagen voor mij op maat waren gemaakt. Heel bijzonder Iemand de interesse heeft in het vak van presenteren en spreken in het openbaar verrijkt zichzelf enorm met het volgen van deze opleiding. De veelzijdigheid de heldere methode en de filosofische lagen die aangeboord worden maken het meer dan de moeite waard.
Agnes Bergmeijer

oYnKxs4kj8WktBXT3TLOwxecIDysxgswxWK6hwh6SWU
Het stappenplan van de methode helpt heel fijn, zeker als starter om houvast te krijgen op de materie. Maar uiteindelijk ben jij het die kiest en voelt wat de juiste weg is om te volgen met een coachee. Je leert coachen zonder trucjes. Heel puur vanuit het echte contact tussen coach en coachee. Deze natuurlijkheid is de basis om verder te werken aan het presenteren. Ook alle fijne en inspirerende docenten (en assistenten) die je compleet oordeelloos ondersteunen in de opleiding zijn echt te gek! Ik zag mezelf eerst totaal niet als coach. Maar doordat je op een heel nieuwe manier kennis maakt met jezelf, kom je ook tot nieuwe inzichten over je talenten en natuurlijke kwaliteiten.
Alies Dorgelo


De opleiding heeft me laten inzien dat het contact houden met mezelf tijdens een presentatie, training of coaching sessie essentieel is om contact te houden met de ander.

Natasja Bax

Ik had hoge verwachtingen van de opleiding tot presentatiecoach. Ik hoopte dat er kwartjes zouden vallen, dat het bij me zou passen en dat ik het vak direct zou kunnen gaan uitoefenen. Dat alles is waar. Maar er is veel meer gebeurd. Ik heb veel kunnen laten gaan van wat me tot nu toe tegenhield om gewoon mezelf te zijn. Ik voel me bevrijd. Ik heb niet alleen geleerd om te presentatiecoachen, ik heb geleerd om alles te gebruiken wat ik in me heb. En dat voelt heerlijk.
Mieke Coupé

DSC00326
Hoe breng je een klant die worstelt met presenteren in een korte tijd tot de essentie van spreken voor publiek? Die kunst en kunde ligt in het verschiet als je deze opleiding volgt. Arold en zijn gastopleiders bieden een leeromgeving die veilig en uitnodigend is, tools en informatie die praktisch toepasbaar zijn en ruimte om jezelf als presentatiecoach te professionaliseren. Elke opleidingsdag was een feest waarin ik me mocht omringen met mensen die hart hebben voor presenteren. Docent Arold is een topcoach die de kunst verstaat om jou te laten leren wat er nodig is om zelf een topcoach te zijn in dit vak. Ik dank hem voor het in de wereld zetten van dit unieke programma. Aanbevelenswaardig!’.
Lianne Ebbinkhuijsen

dvwaJw8EHJUPLFdR2LsqoMzdDlPUtti8wbGkkvhqUD8,tdpn-rfKr43En_ldQSzxQrPiNs1W05w_n8FMZNDrbAs
Wat ik het meest inspirerend vind in de opleiding tot presentatiecoach is de diversiteit van het docententeam. Elke docent heeft weer zijn eigen aanpak, visie op presenteren en manier van zijn. De rijkdom aan leerervaringen die dit oplevert tijdens de opleiding heeft indruk op me gemaakt. Je krijgt tijdens de opleiding duidelijke en praktische handvatten mee, maar dit is geenszins een keurslijf. De docenten nodigen je voortdurend uit om je eigen coachingstijl te ontwikkelen. Ze geven je de ruimte om te experimenteren en ervaring op te doen hiermee. Het is fantastisch om te zien hoe iedere student zijn eigen stijl ontwikkelt en het nog werkt ook!
Marloes Bouwmeester

2014-06-20 18.22.09
Welke meerwaarde heeft deze professionele presentatie coach opleiding voor mij? Als communicatie coach aangesloten bij de NOBCO, heb ik tijdens deze opleiding , naast o.a. de effectieve methodes Qanda® en PreZenteren®, mijn eigen kracht als presentatiecoach cadeau gekregen. Door de veilige leeromgeving welke de docenten hebben gecreëerd tijdens de opleidingsdagen, werd ik uitgenodigd om alles in het hier en nu te ervaren en te waarderen. Daardoor heb ik mijzelf als professioneel presentatie coach weten te ontwikkelen en zijn de stappen die ik heb genomen groot. Het volgen van deze opleiding is een toegevoegde waarde voor iedereen die als presentatiecoach aan de slag wilt gaan of zijn kennis en evaring wil vergroten.
Tamar Kaijzer

avMP7fE0PoXbBCxz3Kxy_GcoiDJPtBL3QCgblXShN8E,DvdyXfbLw820NVNSBnbG6K7UBQ2fn5ug8j6rPLhw5QA
De opleiding tot PresentatieCoach is een verrijking. De hoofddocent wist mij en andere presentatiecoaches in opleiding in de kern te raken. Het tienstappenplan zorgt voor een heldere aanpak en biedt toch alle ruimte om je eigen stijl te vinden en te hanteren. De school zorgt voor het perfecte oefenmateriaal: ‘echte’ coachees. Een aanrader!
Ilona Labree

Zes dagen training aan de School voor Presentatiecoaching. Dat zijn zes dagen van waardevolle inzichten, methodieken en vaardigheden. De trainers zijn professioneel en inspirerend, de trainees enorm gemotiveerd. Van mij mocht de training langer duren. Niet omdat ik er niet klaar voor ben, maar omdat je tijdens de opleiding zoveel leert. Van elkaar, over jezelf. Daar wil je alleen maar meer van. Dit is een prachtige opleiding voor iedereen die op eigen unieke wijze aan de slag wilt als Presentatiecoach!
Chantal van Riel

RYaRl3zIZZd71LN3Xw56EDuuql8K8JDWd55puAPI0og
De hoofddocent, Arold Langeveld is erg prettig in de omgang en inspirerend om mee te werken. Zijn kennis van het vakgebied, zijn openheid en rust tijdens sessies, en de ruimte die hij studenten van de opleiding biedt om zich het presentatiecoachen eigen te maken zoals bij hem of haar past, maken hem een erg goede docent van een boeiende, en vooral leuke opleiding. De opleiding leert je niet alleen presentatiecoachen; het maakt een presentatiecoach van je!”
Martijn van Steenis

26doFDje8Ux2qyPVYuB2dwimfcgRIyrmUPN7bKoe86Q
Een prachtige opleiding om je eigenheid als presentatiecoach te ontdekken en toe te passen in contact met levensechte klanten die je on the spot leert faciliteren. Met transparante, open en betrokken docenten en een inspirerende omgeving van deelnemers die elkaar voeden met hun kennis en ervaring. Het was een genot om hier deelgenoot van te zijn!’
Katrien Smets

IMG_0975
De wijsheid die ten grondslag ligt aan deze opleiding is een manier van kijken naar de wereld waarin ik me zeer thuis voel. Wat ik nodig had was het doén en uitleven van die wijsheid of inzichten, daartoe heeft de opleiding me absoluut aangezet. Ik ben niet opgeleid tot een presentatiecoach, maar ik heb de presentatiecoach in mezelf kunnen laten ontwaken.
Fleur Schiffelers

IMG_1215
De opleiding en de docenten waren van een hoog, professioneel niveau en ik heb van elke trainingsdag enorm genoten! Mijn hoofddoel wat ik uit de opleiding wilde halen was om, na jarenlange ervaring als presenter op internationale conferenties, de theoretische en praktische handvatten te krijgen om anderen verder te helpen met het succesvol spreken in het openbaar. Die handvatten en nog zoveel meer heb ik absoluut uit de opleiding kunnen halen. De docenten zijn zeer ervaren, zorgen voor een veilige leeromgeving en reiken een methode aan die zeer praktisch is en volledig gebaseerd is om mensen vanuit intrinsieke motivatie vanzelfsprekend en boeiend te laten presenteren. Zeer nuttige methode en logisch vanuit een neurowetenschappelijk perspectief. Naast anderen beter laten presenteren geeft de opleiding ook vele persoonlijke inzichten en ontwikkel je zelf ook verder als presenter. De afgelopen 10 jaar heb ik voornamelijk over zakelijke/financiële onderwerpen gepresenteerd, waarbij ik ongemerkt bepaalde “maniertjes” (ook wel patronen genoemd) toepaste om om te gaan met de kwetsbaarheid die hoort bij het spreken in het openbaar. Deze patronen heb ik gedurende de opleiding weten los te laten tijdens het presenteren over zeer diverse onderwerpen en daardoor volledige connectie weten te maken met het publiek (de medestudenten en docenten). Het “accepteren” van die kwetsbaarheid ipv het “overwinnen” ervan met allerlei maniertjes is exact wat je ook je coachees wilt meegeven en daarom dus een enorm belangrijke eye-opener om dit zelf te ervaren tijdens de opleiding. De 4 dagen tot presentatietrainer zijn zeer praktisch en efficiënt. Tessa en Marit leren je op gestructureerde doch speelse/praktische wijze een framework toe te passen om trainingen voor een groep te geven. Ook hier kwam ik voor de theoretische en praktische handvatten en ook hier werden mijn verwachtingen/doelen overtroffen door het uitwisselen van trainingen met je medestudenten. Ik hoopte weg te lopen met genoeg ammunitie om 1 misschien 2 dagen te kunnen vullen met trainingen over presentatievaardigheden en kan voor mijn gevoel nu bijna een volledige week vullen door de opgedane kennis tijdens de trainersdagen, de masterclasses en de uitgewisselde materialen, helemaal top!
Frank Wirds


Je werkt samen aan een gezamelijk doel: mensen ontspannen, boeiend, professioneel en authentiek laten presenteren. Je leert oordeelloos feedback geven over presentatiestijlen. Ook leer je hoe je kunt bouwen aan de inhoud en structuur van een verhaal. Ik heb ontzettend veel geleerd!
Ciska Proos

Fantastische opleiding waarin de kracht ook ligt in het feit dat de oprichter van de opleiding een sterk team gespecialiseerde docenten om zich heen heeft verzameld. Groot gevoel van veiligheid en saamhorigheid in de groep cursisten. Na een intense 6-daagse opleiding te hebben doorlopen tot presentatiecoach, waarin ik niet alleen als professional, maar ook op persoonlijk vlak een kleine revolutie meemaakte, ben ik doorgegaan met de module presentatietrainer en de masterclasses. In de 6-daagse ervaar je hoe het is om te coachen vanuit het niet weten, om samen met de coachee op zoek te gaan naar zijn/haar eigen vanzelfsprekende spreekstijl. In de daarop volgende 4-daagse module ‘presentatietrainer’ is mij een schat aan praktische kennis en oefening aangereikt. Hoe bouw je een goede groepstraining? Hoe zorg je voor een veilige leeromgeving, voor vertrouwen en… het grootst mogelijke rendement voor je trainees? De aanvullende masterclasses geven mooie verdieping. Wat een traject. Met aan het einde een spannende supervisie-sessie om tot certificering te komen. Los van de persoonlijke ontwikkeling die ik doormaakte, kwam ik ook tot de conclusie: wat is presentatiecoaching een prachtig en dankbaar vak!
Bob Schwarze

IMG_0779
De Opleiding tot Professioneel Presentatiecoach is een compacte en rijke opleiding. Vanaf de allereerste dag ontstond er een magische ruimte waarin wij als studenten alle vrijheid en veiligheid kregen die we nodig hadden om ons te ontwikkelen. We leerden hoe we onszelf en onze coachees datzelfde konden bieden. Bovendien kregen we praktische methodes en technieken aangereikt van verschillende, stuk voor stuk inspirerende, docenten. Ik vond het een superervaring!
Simone Veld

Alles is tot in de puntjes geregeld en de toptrainers hebben veel ervaring en zorgen voor een veilige omgeving waarin iedereen zich op zijn/ haar eigen manier kan ontwikkelen. In 6 dagen krijg je veel kennis en methodieken aangereikt. Ik heb prachtige ervaringen opgedaan. En Fort aan de Klop is een toplocatie.
Anja van Rijswijk

IMG_1251
Vorige week heb ik de Opleiding tot Presentatiecoach bij de School voor Presentatiecoaching afgerond. Het was een lifechanger om het eens in goed Nederlands te zeggen. Fantastische ervaring en zeker een aanrader voor iedereen die iets wil doen op dit gebied. Arold en Roeland bedankt. Jullie hebben me geïnspireerd om stappen te zetten in mijn leven en jullie hebben me een vak geleerd!
Fred Kwint

Als proposal manager coach en challenge ik teams bij proposal processen. Belangrijk onderdeel daarvan is de voorbereiding op de presentatie. Door de opleiding presentatiecoach heb ik concrete handvatten gekregen om teams te helpen bij de opbouw (lees inhoud) van hun presentatie en in het zo authentiek mogelijk presenteren zelf. Tijdens de opleiding hebben wij veel praktisch geoefend. Dat heeft mij geholpen om mensen beter te coachen en het heeft mij inzicht gegeven wat mijn valkuilen zijn en waar mijn krachten liggen.
Mike Muller

IMG_0978
Volwaardig programma. Goede balans theorie en praktische oefening. De aangereikte filosofie en werkwijzen zijn krachtig en goed toepasbaar. Heldere vertaling naar beroepspraktijk. Uitstekende leerervaring met impact en nawerking! Voldoende structuur. Docent creëert snel atmosfeer voor optimale ontwikkeling en weet deze vast te houden. Vertrouwen, openheid, rust.
Jan Cornet


‘Al doende leer je’ wordt gezegd. Dat is ook zo voor presenteren en al hélemaal voor het coachen daarvan. Niemand die dit beter heeft begrepen als de ervaren topcoach Arold Langeveld. Zijn unieke aanpak staat bol van de oefeningen, rollenspelen en zelfs sessies met echte klanten. Dat maakte het voor mij nu net zo enorm intens en leerrijk. Een heel bijzondere ervaring om nooit meer te vergeten: doen!’
Jan Vanthienen

2014-04-01 14.23.52
Presentatiecoach= jezelf durven afpellen tot authenticiteit, ademhalen, contact maken en het niet-weten. De opleiding biedt deelnemers de ruimte om de rijkdom van het niets binnen het coachen toe te EIGEN-en. Less = more! Voor mij meer dan genoeg…’
Daan Wierenga-van IJzendoorn


Resultaat vind ik belangrijk. In de training heb ik een coach techniek leren gebruiken die ik direct heb toegepast bij één van mijn opdrachtgevers. Het succes van de coach sessie resulteerde direct in een grotere vervolgopdracht bij deze zelfde opdrachtgever.

Rudolph Huizinga


De opleiding biedt een bruikbaar stappenplan aan waarmee ik als coach mijn coachee snel kan helpen zijn of haar ‘oplossingen’ voor de aanwezige spanning, los te laten. Daarmee komen zij snel tot een veel natuurlijkere presentatiehouding. Zonder briefjes, zonder spieken op het beamerscherm en vooral; zonder spanning. De opleiding kenmerkte zich door professionaliteit en gedegenheid. Dat bleek uit de reader, de locatie, de heerlijke lunches en eerst en vooral door de uiterst capabele docenten. Bent u al actief als presentatiecoach of wilt u daarmee bezig gaan, dan is dit een absolute aanrader. Het heeft mij in ieder geval veel opgeleverd; ik kan me nu zonder terughoudendheid PresentatieCoach noemen!
Otto Wijnen

-ZYUYI3J9rgmsWkW_1bKrCv7SWeL0pC6UrrNKQTZ26c,QX7gtfspc6daHRY4RxAV3qaQxsUzlzb7sT4P-R_jSos
Nog nooit heb ik zo’n veilige leeromgeving gekend als bij de School voor Presentatiecoaching. Hier leerde ik de coach in mij de ruimte te geven en een ander te begeleiden zijn eigen, natuurlijke spreekstijl te (her)ontdekken.
Kim Effern – docent Engels 

Authentiek, positief, vanuit het hart …woorden die spontaan in mij opkomen bij de School voor Presentatiecoaching. Een aanrader! Mensen begeleiden in presenteren vanuit je eigen kern, je authentieke presenteerstijl, dat is wat ik met enthousiasme meeneem als professioneel presentatiecoach.
Coby van den Pas

 

k1PEibT1Jiw1MC1Ha8tvvmXk1e_ZObfHzrFNtJAaD3c
De Opleiding tot Presentatiecoach is zeer waardevol. Een mooie mix van theorie en praktijk met prikkelende opdrachten. Na afloop sta je te popelen om aan de slag te gaan! Een heuse aanrader. Ik sta zelf al heel wat jaren op het podium (als dagvoorzitter en als comedian) maar naast de coachingskills groeide ik ook als spreker door deze studie. twee vliegen in een klap dus! Ik vond het een prachtige ervaring die me altijd bij zal blijven.
Rutger Mollee

9Gh7iQ14vLtn-IVWXeX9T4ObKe2dhsQwoAFI2QmM7Gg
De opleiding tot presentatiecoach is een kadootje aan jezelf! Een compacte, intensieve en inspirerende opleiding die mij veel heeft gebracht. Een absolute aanrader voor iedereen die zich de kunst van het presentatiecoachen eigen wil maken.
Vannessa Westbroek

Een toffe & zeer leuke opleiding. Vooral door wat je allemaal leert in maar 6 les dagen. Ik maakte deel uit van de tweede lichting. Deze bestond uit een groep van 16 zeer gemotiveerde aspirant presentatie coaches uit allemaal verschillende werkterreinen. De deelnemers en de trainers waren elk op hun manier zeer inspirerend. Als presentatie design specialist heeft de opleiding mij zeer veel nieuwe inzichten gegeven over het vak presenteren in de breedste zin van het woord.
Wouter Spoor


Een opleiding waar je niet alleen een prachtig vak leert maar waar je ook veel over jezelf leert. Het gaat hier niet om mensen trucjes te leren om beter te presenteren maar juist om het afleren van trucjes zodat de mens achter de presentator tevoorschijn komt. Het inzicht in mijn eigen kracht om te presenteren én anderen daarin te coachen is voelbaar geworden in zes dagen. Dit is mogelijk door de veilige en inspirerende omgeving, gecreëerd door docenten die de essentie diep weten te raken. Voor mij was het oefenen op de laatste dag op externe sprekers de doorbraak om echt te gaan vertrouwen op mijn intuïtie en kunde. Maar daar ging natuurlijk heel wat aan vooraf…

Iris Brummelhuis

Deze opleiding, op een mooie, inspirerende locatie, biedt niet alleen praktische tools maar ook op persoonlijk vlak voelt het als een enorme verrijking. Het oordeelloos waarnemen voelde voor mij als een enorme bevrijding;  je hoeft niks te vinden, hoeft het niet te weten. Het vertrouwen dat je krijgt van het docententeam is continu voelbaar, hierdoor word je in een veilige omgeving uitgenodigd uit je comfortzone te stappen. Het docententeam straalde professionaliteit, vertrouwen en liefde voor het vak uit! Aan iedereen die overweegt deze opleiding te volgen; gun jezelf deze unieke ervaring!
Henriette Sloot

De combinatie van professionaliteit en gemoedelijkheid maakte de grootste indruk op me. De acceptatie door de docenten van wat zich aandiende, zonder dat dit een duidelijke organisatie in de weg stond. De kernwaliteit is de focus op wat de coachee in wezen al kan. Dat bewust maken en tot bloei brengen ipv allerlei onpersoonlijke vaardigheden willen stapelen op een wankel  persoonlijk fundament. Deze inspirerende, professionele opleiding is een sprankelend geschenk voor jezelf en daarmee ook voor anderen. Ik heb het docententeam ervaren als bijzonder inspirerend, professioneel, to the point en sympathiek. Dank jullie wel!!
Pauline Kuijper


WOW! De eerste opleiding waar ik zo geïnspireerd en uitgedaagd ben om het beste uit mijzelf te durven halen.
Pieter van Goinga

Ik vond het bijzonder inspirerend om docent Arold te zien doceren. Zijn uitgangspunt is: je hoeft niets meer dan waar te nemen en benoemen wat het met je doet. Die aanpak werkt heb ik gemerkt!
Ivo d’Haens

IMG_1255
De School voor Presentatiecoaching maakt de coach in je los. Naast het feit dat deze opleiding min of meer onmisbaar is als je andere mensen wil kunnen coachen in het presenteren, is deze opleiding ook een absolute toevoeging voor jezelf. Na het volgen van deze opleiding ken én herken je alle tools en skills om zowel voor jezelf als voor anderen een goede, pittige en succesvolle coach te zijn.
Jet van Paassen

 Ik denk dat dit de enige opleiding is die éérst iemand bij zichzelf brengt en dan pas technieken en vaardigheden gaat aanbrengen. Ik zie geen andere manier.  Bovendien hou ik van het oplossingsgerichte van t stappenplan. Je gaat uit van wat er allang is ipv te benadrukken wat er allemaal nog niet is.
Heike Wisse

Ontzettend inspirerende en uitdagende training voor elke communicatie- en presentatie professional. Stap af van de tips & tricks en ga terug naar waar het écht om gaat.
Jerre Maas

nkXg5XFG05yJcLF7wGD2wVaNbQoNy0qWtx-nT2PD9Ec,VmQ_g8Xez4k7eMLTCOAwgspu8R2MVAHRXeJSgfYsG6c
De School voor Presentatiecoaching maakt de coach in je los. Naast het feit dat deze opleiding min of meer onmisbaar is als je andere mensen wil kunnen coachen in het presenteren, is deze opleiding ook een absolute toevoeging voor jezelf. Na het volgen van deze opleiding ken én herken je alle tools en skills om zowel voor jezelf als voor anderen een goede, pittige en succesvolle coach te zijn.
Jet van Paassen

DSC00354
De opleiding is door de verschillende onderdelen helemaal compleet. De afwisseling tussen luisteren en doen is in balans. De docenten zijn competente coaches met een scherp observatievermogen. Hun ontspannen aanpak maakt dat je je snel op je gemak voelt. Ook de inbreng van de gastdocenten is heel nuttig. 
Jeanette Beemster


Bijna vier jaar na de opleiding kijk ik nog steeds zeer positief terug. Ik heb zoveel geleerd en meegekregen om me verder als coach te ontwikkelen. En als bonus: een geweldig netwerk van collega presentatiecoaches erbij.
Elly van Bruggen

Deze opleiding maakt het verschil. Een bijzondere en zeer leerzame ervaring. Zes bijeenkomsten die je écht veranderen. Als je klaar bent met het standaard beoordelen van presentaties (en het geringe effect wat je daarmee bereikt) dan zal de School voor Presentatiecoaching je nieuwe tools bieden. Elke docent communicatie zou zichzelf de spiegel moeten durven voorhouden: Hoe geef ik zélf een powerpresentatie? En nog belangrijker: hoe help ik mijn studenten ontspannen en authentiek te presenteren!? Een aanrader!
Geerien ten Klooster – docent Communicatie Hogeschool van Utrecht

Bij de School voor Presentatiecoaching leer je (zonder oordeel) te luisteren naar de ander en jezelf en dat kun je overal en altijd inzetten! De combi van het persoonlijke en de theorie werkt heel goed. Door eerst goed zelf te weten hoe je als coach in elkaar steekt, kun je daarna de theorie veel beter tot je nemen en inzetten. Ik vind ook de sfeer tijdens de opleiding een kwaliteit. Het geeft rust en vertrouwen en daarmee een prettige leeromgeving. Ook het feit dat het niet heel veel theorie is, maar vooral zoveel mogelijk ook gelijk vertalen naar de praktijk maakt het toegankelijker en minder abstract.
Agnes Bezembinder

i861a4CRqNMRGEBP-m7eblV3cjewUoYfgiJLCtUCS-0,9wIorkKgTqFJL__3pacExFjqvH3MOpZf9XtJl3p3E10
Ik ben de opleiding aanvankelijk gaan doen om mijn werkterrein uit te breiden. Maar het heeft me zo veel meer geboden op het gebied van inzicht, analyseren, zelfkennis en vertrouwen. De toepassing in de praktijk werkte perfect. Geweldige ervaring, ook door mijn mede-cursisten en de bijzondere manier waarop de leiding de boel bij elkaar houdt.
Maarten Mens

Veel geleerd tijdens deze training. Kwaliteit is van een hoog niveau. De focus ligt vooral op het in praktijk brengen van het coachen. Ik pas het in mijn dagelijkse praktijk erg vaak toe.
Mark Raben

AfaRH4VgTn0PH14NU2-wFsehn13Kyr4wSRkibRRr_8g,YYuozKbbhY1TVESpijx3XM6E6QXDzDx_I5BZwcYE83A

De opleiding van de School voor presentatiecoaching leert een concrete methode waarmee diepgaand en veilig gewerkt kan worden met mensen die als spreker ontspannen, krachtig en vrij willen presenteren. De grootste indruk op mij maakte de liefdevolle straightheid van de methode en de manier waarop die wordt onderwezen spreekt mij enorm aan. Verder vind ik het ontroerend en indrukwekkend hoe dit werk veel dieper en verder gaat dan alleen presenteren. Het gaat over helemaal zijn wie je echt bent. Of sterker nog: helemaal zijn en ieder idee over wie je bent loslaten. Voor jezelf zijn en in verbinding met anderen.
Els ten Hengel

QA7DAP8oZS2JdpU4t63j7fdxLWadB1kue3cyCvpzYTk
Wil je mensen snelle trucjes aanleren zodat ze ‘beter’ leren presenteren? Dan moet je deze opleiding vooral NIET doen. Wil je op een respectvolle, persoonlijke en pure manier coachen, zodat jouw spreker het beste en echtste uit zichzelf kan halen? Dan is dit dé opleiding. Puur, persoonlijk en eerlijk, met ruimte voor humor en lucht.
Nancy Olthoff

JM_9ZhG8zq2cfeC1Wvqo99x-mrSg1db8G875fCB1cC4,d77Pj-E9MCCN8ZYjF-9-cMJ51xkl-b1Ph_3TN-LKL34
Een inspirerende, zeer leerzame, bewustmakende, hartverwarmende en bovendien enorm leuke opleiding, die je uitnodigt en leert het beste (lees: meest eigene) uit jezelf en je coachee te halen. Presentie, persoonlijkheid, plezier en professionaliteit staan centraal.
Pauline Kuijper 

TOgFF_39dtRYP6iC28c7JYnmCkAfI8In-8sDXZKXTQs,j6wBz5gBjahzXSMxpy8m-1re-602L0htTsbwvtP4dvg

Bijzonder om op inspirerende wijze samen op zoek te gaan naar hoe je mensen in hun kracht kan zetten met authentiek presenteren door ook zelf te ervaren. Goed georganiseerd en een prima locatie voor de opleiding.
Ewout

IMG_1227
Ongelooflijk mooi hoe veel ik heb geleerd, gevoeld, gezien en ervaren in ‘slechts’ zes dagen. Arold en Roeland lieten met hun echtheid en betrokkenheid zien waar professionaliteit écht over gaat. Niet over jezelf opblazen, een serieus masker opzetten, moeilijke taal gebruiken, maar juist het tegenovergestelde: je maskers afzetten, jezelf kwetsbaar opstellen en zo anderen (of dat nou je coachees zijn of je publiek) uitnodigen hetzelfde te doen. De opleiding heeft versterkt wat al in mij sluimerde, namelijk het verlangen naar meer echtheid en minder bullshit. Ik ben heel blij dat dat verlangen serieus heb genomen en mezelf de ervaring van deze opleiding heb gegund. Het heeft ervoor gezorgd dat ik weer wat dichter bij mijn kern ben gekomen en nu beschik over het vertrouwen en de kennis om deze ervaring door te geven aan anderen.
Elsbeth Stoové

De opleiding tot presentatiecoach is niet alleen een goede opleiding maar bovenal een waardevolle investering van jezelf. Voor mij was het een ontdekkingstocht waar ik ook persoonlijk veel aan gehad heb. Langzaam wordt je steeds bewuster dat alles draait om verbinding maken en de belangrijkste ingrediënten hiervoor zijn authenticiteit en echtheid. De perfecte balans tussen theorie en praktijk zorgen ervoor dat je een coach wordt die eerlijke feedback geeft en oordeel loos kan kijken. Bruikbare handvatten en het stappenplan zorgen voor structuur en houvast als coach. Terwijl de verdieping op het persoonlijke vlak vooral komt door de veiligheid die gecreëerd wordt door zowel Arold Langeveld en Roeland Kooijmans als ook alle trainers die aan de opleiding verbonden zijn. Een ontdekkingstocht die ik niet had willen missen en die mij nu stevig in het zadel hebben gezet als professioneel presentatiecoach.
Ton Peeters

Prachtige opleiding die je terugbrengt bij de kern. Je leert hoe je mensen kunt begeleiden ontspanning te vinden in discomfort waardoor zij ondanks de aanwezigheid van de druk die bij spreken voor groepen nu eenmaal komt kijken, toch in het moment kunnen blijven als ze voor een groep staan. Vakkundige, geduldige en begripvolle begeleiding van zeer ervaren docenten. Inspirerende, verdiepende gesprekken met collega’s en trainers. Uitdagende, op de praktijk gerichte werkvormen en interventies. Kortom een stimulerende omgeving waar ik graag nog eens terugkom!
Hans Dekker

 


Hier een greep uit de organisaties en zelfstandigen die middels de Opleiding tot Professioneel Presentatiecoach een unieke coachingmethode, kennis en ervaring in huis haalden.


Copyright 2022 School voor Presentatiecoaching

+31 6 42134333 |  info@svpc.nl