Wie zijn de docenten?


De docenten zijn ervaren presentatiespecialisten in het bedrijfsleven, de coachingsbranche en/of de televisiewereld. Oprichter is Arold Langeveld, met ruim 30 jaar ervaring, dé presentatiecoach van zakelijk en bekend Nederland.

Arold Langeveld

Arold Langeveld
In 1989 sprak hij op verschillende universiteiten in de Verenigde Staten en deed hij daar zijn eerste ervaring op als presentatiecoach van zijn collega’s. Later, in zijn werk als regisseur, kwam hij tot inzicht over de essentie van authenticiteit. De School voor Presentatiecoaching richtte hij op in 2009 waarmee de eerste en enige opleiding tot professioneel presentatiecoach was geboren. Hij is een groot voorstander van 1-op-1 presentatiecoaching en ontwikkelde daarom effectieve methodes zoals PreZENteren, Qanda en de 10-stappenmethode voor Presentatiecoaches. Hij coacht de top van het bedrijfsleven en is het geheime wapen van presentatoren, politici en topsporters die met regelmaat voor een camera of een groot publiek staan. In zijn visie staat echtheid bovenaan. Dat geldt voor de spreker om een geloofwaardige presentatie te kunnen geven maar ook voor de coach die hem begeleidt.
Speaking Happens


Roeland Kooijmans

Roeland Kooijmans
Roeland Kooijmans presenteerde 17 jaar radio- en televisieprogramma’s voor de AVRO en kent daardoor het presentatiepodium als zijn broekzak. Met zijn ervaring helpt hij professionals bij de rechterlijke macht, politiek, bedrijfsleven, overheid, wetenschap en omroep. Gouden mix voor een sterk optreden: kennis van zaken, bevlogenheid en de durf om jezelf te laten zien. Roeland geeft media-, interview- en presentatietrainingen, als docent aan de Hilversumse Media Academie en vanuit De Sprekerscoach.
De Sprekerscoach


Tessa van Grafhorst

Tessa van Grafhorst
Tessa deed begin 2012 zelf de Opleiding tot Professioneel Presentatiecoach. Meteen daarna ging ze aan de slag als presentatiecoach/trainer voor Speaking Happens. Sinds 2015 helpt ze de school als praktijkdocent. Met haar ruime praktijkervaring en haar opleiding aan de School voor Training van Karin de Galan is ze ook de spil van onze Opleiding tot Presentatietrainer. Tessa is verbonden aan de Hogeschool Utrecht als docent Presentatievaardigheden.
Speaking Happens


Sander Reijn

Sander Reijn
Sander wordt internationaal gezien als expert op het gebied van PowerPoint. Met zijn bureau De Presentatie Architect helpt Sander professionals die een presentatie geven dat effectiever te doen dan ze tot nu toe deden. Daarnaast is Sander partner van Eyeful Presentations Ltd, wereldwijd marktleider op het gebied van zakelijke presentaties met kantoren in de VS, UK, Ierland, Rusland en Nederland. Eyeful verbetert presentaties aan de hand van de bewezen Presentatie Optimalisatie Methode™.
De Presentatie Architect


Yvon van den Bos

Marit Weiss
Marit is een ervaren trainer met een scherp oog voor groepsprocessen en -dynamiek. De essentie van het trainen van groepen leerde ze in De Galan School voor Training. Haar insteek is praktisch en persoonlijk; hoe pak je het aan, wat gebeurt er met jou, hoe blijf je in contact met de groep én jezelf? En hoe maak je daarbij gebruik van je kwaliteiten, kracht en kwetsbaarheid?
Human Connection


Klaas Hazewinkel

Mieke Bouma
Mieke is storycoach, docent en trainer. Opgeleid in het theatervak, gaf ze 11 jaar les aan de Theaterschool in Amsterdam, studeerde Theater- Film- en TV-wetenschappen en was jarenlang scenarioschrijver voor film- en televisieproducties. Mieke biedt inspiratie, vakmanschap en ondersteuning bij het vinden, het vertellen en het schrijven van een goed verhaal. Mieke is auteur van ‘Storytelling in 12 stappen’ en ‘De Held in je eigen verhaal’. 
Storytelling Academy

 


Klaas Hazewinkel

Denise Dechamps
In haar werk als psycholoog merkte Denise op hoeveel waardevolle informatie anderen ons onbewust geven met hun non-verbale communicatie, waaronder lichaamstaal. Ze verbaasde zij zich over hoe weinig we hier bewust mee bezig zijn. Door opleiding en training door internationale experts specialiseerde Denise zich tot gecertificeerd lichaamstaalexpert. Vanuit de wens om meer bewustzijn omtrent dit fascinerende vakgebied te creëren richtte zij de Body Language Academy in Amsterdam op.
Body Language Academy


Chantal Goossens

Chantal Goossens
Na succes als zangeres in de jaren ’90 ontdekte zij dat de stem zoveel méér mogelijkheden biedt. Als Stemwerktherapeut leerde ze het lichaam kennen als instrument om je bewust te worden van je blokkades en je mogelijkheden om je daarvan te bevrijden. Chantal is ook docent aan de Academie voor Stembevrijding. Als je stem op een onnatuurlijke manier wordt ingezet, hoor je niet wie je écht bent. Spanning in je stem, ziet Chantal als een kans om je ware stem te ontmoeten en te leren om deze in volle omvang te laten horen.
Chantal Goossens


Chantal Goossens

Arie Rustenburg
Door zijn achtergrond als acteur weet Arie als geen ander wat het is om zichtbaar te zijn voor grote groepen. Hij combineert zijn theaterervaring met zijn passie voor presenteren in zijn werk als presentatiecoach en -trainer. Door zijn ontspannen en veilige manier van werken, weet hij de deelnemers aan de Opleiding tot Presentatiecoach uit te nodigen buiten om hun comfortzone te treden en daar het meest intuïtieve in zichzelf te ontmoeten.
Arie RustenburgDe gastdocenten vanaf 2009


Vivian Reijs

Vivian Reijs


Arie Boomsma

Arie Boomsma


Angela Groothuizen

Angela Groothuizen


Martijn Krabbé

Martijn Krabbé


Hanneke Groenteman

Hanneke Groenteman


Dieuwertje Blok

Dieuwertje Blok


Copyright 2019 School voor Presentatiecoaching | Algemene voorwaarden